Archívum

Gondolataink publikus megjelenése

Sokan vannak, akik szakmai anyagaikat vagy más gondolataikat virtuális térben, nyomtatásban szeretnék átadni másoknak. Hogyan lesz a szakmai anyagból, tudásból könyv, e-könyv, interaktív pdf?
Akár szakemberként, magánemberként szeretnénk gondolatainkkal megjelenni a széles nyilvánosság előtt, akár vállalkozásként népszerűsítjük termékünket, a megjelenés elkészítéséhez tipográfus, multimédia fejlesztő szakemberhez fordulunk. Ám ezek a szakmák autodidakta, önfejlesztő módon is megtanulhatók bárki számára, beszerezhető profi szoftverekkel, így rengeteg vállalkozó található ezen a területen.
Azonban ha bárki megtanulhatja ezeket a szakmákat, magunk is megtanulhatjuk, hogyan öltöztethetjük fel mondanivalónkat, szövegeinket, képeinket, ábráinkat úgy, hogy azok online vagy offline, papír alapú kiadványként megállják a helyüket. Ehhez kíván segítséget nyújtani a webkata.hu .
Két könyv segíti e munkában az érdeklődőt: a Tipográfiától a nyomdai leadásig nyomdatermékünket készíthetjük el, végigvezet a tipográfiai elemek, betűk, típusok, stílusok használatától a nyomtatható végtermékig. A másik könyv a Digitális kamerától a multimédiáig a képek, fotók elkészítésétől, szerkesztésétől, a videózáson keresztül tárgyalja a multimédiás elemek tulajdonságait, a velük való munka módját.
Hogy miért jó, ha tudásunkat publikussá tesszük? Rengeteg információ kering minden témában a virtuális térben és igen nehéz kiszűrni azt, ami lényegbe vágó, hasznos információ egy adott szakterületen. Szükség van olyan szakmunkákra, melyek rendszereznek egy-egy szakterületet, hiszen bármikor, bárkivel előfordulhat, hogy éppen azon a szakterületen hasznos információra van szüksége.
A szakértő pedig, aki szakértelmét osztja meg ily módon, nagyon jó reklám lehetőség. Nem csak egy tanteremben, pár embernek osztja a szakértelmét, hanem a széles nyilvánosságnak, nem beszélve arról, hogy a könyvvel az elfogadottsága is megnő.
A két könyv kiegészíti egymást és együtt a két könyv egészet alkotva nyújt segítséget gondolataink publikussá tételében.

Szerző: WebKata

Közzétéve: 2018-12-29 18:55:06

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain. (Adatvédelmi nyilatkozat)